(Talvi)puutarhan puolella

Jostain kumman syystä sitä elää harhaluulossa, että osaa melkeinpä mitä vaan. Niinkuin vaikka rakentaa pikkukasvihuoneen omin naisvoimin. Katsotaan kuinka käy!

”Eihän tänne pläntille mitään kasvihuonetta mahdu”

Ananasparatiisin kyläkauppa-ajoilta on jäljellä töllin kiertävä ajotie. Pääosin bussin kyydissä liikkuvana, on vaikea ymmärtää sitä hienoutta, että talon ympäri pääsee ajamaan myötäpäivään tai sisään ja ulos, peruuttamatta.

Ajotie myös katkaisee päätöllin puutarhasta. Kun yksi haluaisi ihastella köökin ikkunasta ilta-auringossa kylpevää kukkatarhaa, edessä nököttää toisen kultakimpale, auto. Muita rajoittavia tekijöitä ovat tontin pienuus, hassu kolmiomuoto ja se, että pihalta aukeaa Aurajoen laaksoon sekä hermoja että silmiä hellivä näkymä. Ja vastarannan kesälampaat! Ei niitä halua peittää minkään taakse, ei auton eikä kasvihuoneen.

Mutta pähkäilyn ja pienoisen ajatukseen totuttelun myötä, kasvihuoneelle ja -maalle löytyikin paikka! Asuintöllin laidasta, jonne aurinko paistaa syreenipuskien lomasta aina aamusta iltapäivään ja vähän illan puolellakin. Ruma joutomaa, joka kasvimaan myötä ehkä, toivottavasti muuttuu viherparatiisiksi!

Tuumasta toimeen

Ananasparatiisin (sydäntäsärkevän) ikkunoiden nykyaikaistamisen aikana, otin talteen pikkusatsin vanhoja akkunoita. Loput lahjoitin pois, muusta remonttirumbasta aiheutuneen kohtuullisuuspuuskan ansiosta. Lykky oli, että huussin ylisiltä löytyi vielä lisää akkunoita, vieläpä ehjiä!

Vanhan talon kanssa ei voi luottaa standardimittoihin. Kahdenkymmenen ikkunan kokoelmasta korkeintaan kaksi oli samaa kokoa. Toisaalta, palapeliä kootessa sai taltutettua kevään odottelun tuomaa kärsimättömyyttä. Viime vuonna tähän aikaan hääräilin puutarhassa jo täydessä vauhdissa!

Nyt teen tuttavuutta kuumailmapuhaltimen kanssa. Yhteistyön sujuvuuden varmistamiseksi, annoin hänelle nimen Hetty the Hotglue Gun. Aika näppärästi vanhat maalikerrokset irtoavat ja yllättävän hyvin säilynyt puupinta paljastuu. Maaliskuun tavoitteena on saada putsattua kaikki akkunat maalausvalmiiksi. Sitten taas katsellaan etenemisjärjestystä.

Ilmojen lämpenemistä odotellessa!

xox Kiki/Suvi

PS. Viime vuoden fiaskon jälkeen, en ole kylvänyt muuta kuin laventelin. Ja muutaman daalian juurakon nakkasin ruukkuun esikasvatukseen. Ehkä vielä sorrun koittamaan purjoa mutta onhan tämä aika lailla jo nähty. Parempi ostaa taimet kaupasta ja panostaa kesäkukkien sijaan perennoihin!

 

Please follow and like us: