KUULUMISIA

Television katselusta taidekeräilyyn

Myönnettäköön, että jos jokin televisiosarja pitää minut otteessaan (todennäköisesti ajasta ikuisuuteen), se on Gilmoren tytöt. En olisi itse osannut summata syitä nokkelasti, joten onneksi Kulttuuricocktail / Kimmo Vanhatalon artikkeli Kahvia, kulttuuria ja roskaruokaa tekee sen puolestani.

”All young couples should cultivate an art collection.” – Richard Gilmore

Huvin, ajankulun ja ilahduttavien popkulttuuriviittausten (Grey Gardens! Heathers! Priscilla, aavikon kuningatar!) bongauksen lisäksi,  Gilmoren tyttöjä on kiittäminen siitä, että minäkin päätin ryhtyä taidekeräilijäksi! Otsakekuvassa Lorelai poseeraa kera häälahjaksi saamansa teoksen, Kiki Smith: Wolf Girl, 1999. Teos annettiin lahjaksi saatesanoin ”All young couples should cultivate an art collection”,  joka sai minut innostumaan. Noin vain!

Pompöösiin taidekeräilijä-titteliin verrattuna Ananasparatiisi-kokoelma on vielä kuin lilliputtien maasta, mutta sitäkin henkilökohtaisempi ja rakkaampi. Perustana ovat itselle tärkeät (ja televiosta tutut) perheen, yhteisön ja ystävyyden teemat. Ananakset. Ja huumori. Vailla sen kummempaa turhantärkeyttä tai teoreettisia linjauksia.

Toista kokoelmaa kerään kummilapselleni Siirille. Olen tähän asti välttänyt ja välttynyt näin läheiseltä suhteelta minityyppien kanssa – nyt tartuin mielenkiinnolla haasteeseen. Kokoelma karttuu yhdellä teoksella per vuosi ja valintaa ohjaa mietteeni meidän kahden välisestä suhteesta aina kulloinkin. Toistaiseksi teoksia on vasta kaksi, yksi Hans-Peter Schüttilta ja toinen Lisa Robertsilta.

Näppärä keino hankkia taidetta on suunnata paikalliseen taidelainaamoon, vierailla näyttelyissä, tai olla suoraan yhteydessä mieluisaan taiteilijaan. Lisäksi enenevissä määrin taidekaupat siirtyvät nettiin. Itsellä oli ilo olla mukana Tabulalandissa (onko parempaa slogania kuin ”Original Art for the Sophisticated and the Savage” – tuskinpa!). Suosittelen tälle tielle lähtöä, en vain lämpimästi vaan huumaavan kuumasti!

Lopuksi vielä muutamia poimintoja oman huushollin uumenista.

Tapani Kokon veistos odottamassa kotiinkuljetusta alkuvuodesta 2018.
Hans-Peter Schütt: Kevätsiivous, 2009 > http://hps.ainoan.com/
Scott Grabell: Lovegaypeople Portrait Sanctuary > http://www.lovegaypeople.com/
Petra Innanen: Pina Colada, 2012 > http://www.petrainnanen.com/
Petra Innanen: Ace of Spades > http://www.petrainnanen.com/

 

Vuoden 2018 aukikorkkaus!

Mistä olen viime vuodessa eniten ylpeä? Ketkä ihmiset vaikuttavat sinuun eniten, kehen sinä vaikutit? Kolme asiaa, joilla muokkaan ympäristöni viihtyisämmäksi? Kolme asiaa, joille minulla on vahvuutta sanoa ei? Tänä vuonna saan eniten energiaa…

Uuden vuoden toisena päivänä työystäväni Maire vinkkasi minulle Year Compass-projektista. Lehtisestä, jonka avulla summata kulunut ja suunnitella tuleva vuosi sekä muuttaa unelmat tavoitteiksi. Suosittelen lämpimästi, vaikka kysymysten pohdinta ja niihin vastaaminen viekin jonkin tovin.

Omat unelmani liittyvät paljolti fokuksen löytämiseen, jaksamiseen ja merkityksellisyyden tunteen kokemiseen, niin työssä kuin vapaalla. Toivon kovasti olevani vähemmän epävarma, pettynyt ja tyytymätön ja sitä vastoin enemmän utelias, keskittynyt ja rohkea.

Näitä toiveita edistääkseni, olen myllännyt ja möbliseerannut täällä Ananasparatiisissa kaiken uusiksi.  Jatkossa näiltä sivuilta saat tietoa ja kuulumisia burleskin lisäksi työstäni taiteen kentällä yleisemmin sekä kurkistuksen kulissien takaiseen elämään. Siellä seikkailevat minä – puutarhassa, köökissä ja käsityömanian kourissa sekä elämäni ilo ja valo, terrieripappa Maro ja siippa, joka välillä muuntaa pihasaunan olutpanimoksi ja toisinaan taas järjestää kellariin musiikkivideon kuvaukset – niinkuin juuri tätä kirjoittaessa! Virallisempaa tietoa taiteellisesta työskentelystäni löydät myös sivuilta www.suvisolkio.fi

Innolla ja avoimin mielin otan tämän vuoden päivä kerrallaan vastaan. Eilen oli Dynamon legendaaristen seinien sisällä vuoden ensimmäinen esiintyminen, jossa Mary Nade antoi asenneoppia keski-iän kuopasta hyvin ylösnousseelle juhlaväelle. Ensi viikonloppuna suuntana on puolestaan Helsinki. Pystytämme Bettie Blackheartin kanssa Love me do -häämessuille oman Paradise Boudoir -putiikkimme, piipahda toki paikalle! Lauantaina ehdin myös Rubies-klubin lavalle Sture 21:ssä Helsingissä, luvassa suohirviöitä ja muurahaisten valtaamia piknikkejä!

Nähdään, kuullaan, kohdataan täällä ja toisaalla!

 

YLI 20 VUOTTA PELKKÄNÄ KORVANA! OVER 20 YEARS IN EARS!

YLI 20 VUOTTA PELKKÄNÄ KORVANA!
Ilta Scotty the Blue Bunnyn kanssa

Milloin? Perjantaina 20.10. klo 18-21
Missä? Turku Tattoo Parlour, Tuureporinkatu 19, Turku
Mitä maksaa? 45 € (sisältää juomat ja naposteltavaa), maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä > ilmoittautumiset kikihawaiji@gmail.com 19.10.2017 mennessä.
Tilaisuus on englanninkielinen.

Vuodesta 1996 olen pukeutunut jänikseksi. Miten ihmeessä se tapahtui? Eipä sillä niin väliä, koska useimmiten matka on ollut mitä mahtavin eikä sille näy loppua vieläkään.

On monia tapoja tulla esiintyjäksi, ja monia tapoja jatkaa esiintymistä koko eliniän. Olin mukana jo silloin, kun burleski uudestisyntyi yli 20 vuotta sitten. En olisi ikinä uskonut, että se kuljettaisi uraani viisikymmenvuotiaaksi ja ympäri maapallon – mutta tässä sitä ollaan!

An evening with Scotty the Blue Bunny -illan aikana jaan teidän kanssa tarinoita ja näkemyksiä seremoniamestarin ainutlaatuisesta näkökulmasta. On ollut etuoikeus seisoa lavalla ja esitellä kaikki uskomattomat esiintyjät. Mutta. Niin paljon kuin olen nauttinut katsella burleskitaiteen kehittymistä ja kukoistusta, vielä ihan vähän herkullisempaa on viettää hetki kanssanne, katsellen taaksepäin.

Scotty the Blue Bunny on esittänyt spandexspektaakkeliaan vuodesta 1996 lähtien Sydneystä Helsinkiin ja kaikkialla siltä väliltä. Scotty on laulanut, soittanut viulua, kieppunut, taikonut ja rikkonut todella, todella suuria ilmapallolla takamuksellaan. Tosiasiassa, hän on päässyt paljon kauemmaksi, paljon pidempään kuin kenenkään pupuasuisen tulisi päästä. Huomionarvoisia tuotantoja ovat mm. The Bindlestiff Family Circus (US), La Clique (NY, Sydney, Brighton, Edinburgh), Teatro Zinzanni’s Late Nite Cabaret (Seattle, WA), David Periera’s Trip at the Wintergarten (Berlin, DE) ja juuri 15 täyteen tulleet vuotta New York Burlesque Festivalin juontajana.

Ilta on osa An evening with a legend -sarjaa, jossa intiimi illanvietto tarjoaa puitteet keskustelulle ja kurkistukselle kansainvälisten, pitkän linjan burleskitaiteilijoiden elämään ja uraan. Aiempia iltoja on järjestetty mm. Kitten de Villen kanssa. Konseptista vastaa Helsinki Burlesque.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

OVER 20 YEARS IN EARS! An evening with Scotty the Blue Bunny.
Artist’s talk followed by Q&A.

♥ When? Friday Oct 20th 6pm – 9pm
♥ Where? Turku Tattoo Parlour, Tuureporinkatu 19, Turku
♥ How much? 45 € (including refreshments) to be paid when signing up at kikihawaiji@gmail.com

Since 1996 I’ve been dressing like a rabbit! How the hell did that happen? Doesn’t really matter – because it’s mostly been wonderful and doesn’t seem to be stopping any time soon! There are many ways we become performers, and there are many ways we continue performing over a lifetime. I’ve witnessed the birth of the neo-burlesque scene over 20 years ago and never expected it to be something that carried my career into my 50’s – and across the globe – but here I am!

In this intimate artist’s talk I’ll share my stories and insights – all from the unique perspective of being a host. It’s been a privilege to stand just off stage and introduce all the fabulous performers. As much as I have enjoyed watching the scene move forward – it’s especially delicious to take some time with you and look back. Just a bit.


Since 1996 Scotty the Blue Bunny has performed his special brand of spandex-clad spectacle from Sydney, Australia to Helsinki, Finland. In Cirkuses and Spiegeltents, Scotty has sung, ddled, twirled, performed magic and busted really big balloons with his butt. Basically, he’s gotten a lot farther for a lot longer in a bunny suit than a person probably should. Productions of note include: The Bindlestiff Family Circus (US), La Clique (NY, Sydney, Brighton, Edinburgh), Teatro Zinzanni’s Late Nite Cabaret (Seattle, WA), David Periera’s Trip at the Wintergarten (Berlin, DE), and 15 years hosting the New York Burlesque Festival.


The event is a part of An evening with a legend -series, where during an intimate get-together you can to hear and discuss more about the life and career of the international burlesque legends. The concept was created by Helsinki Burlesque and started with Kitten de Ville in 2016.

Ananasparatiisin burleskiopetus, loppuvuosi 2017

Hei!

Vuoden 2017 aikana ehtii vielä sukeltamaan monin tavoin burleskin maailmaan. Tarjolla on kaksi vaihtoehtoa: Kristallinkirkasta! -burleskimentorointi jo pidemmälle ehtineille sekä Ta-daa! -intensiivikurssi teille, jotka haluatte ottaa tiiviissä paketissa burleskin ensiaskeleet! Tutustu tarjontaan ja ollaan yhteydessä!

XOX Kiki

PSST! Korvan taakse voi laittaa myös 20.10. Turussa pidettävän vierailuworkshopin – ohjaajana huikea, ravisuttava ja joskus raivostuttavakin, mutta legendaksi jo eläessään noussut Scotty the Blue Bunny (USA).

TA-DAA! -intensiivikurssi
VOL 1: 4.-5.11.2017 klo 12-15 (täynnä)
VOL 2: 11.-12.11.2017 klo 12-15 (täynnä)

Marraskuun harmautta kirkastavan burleskiviikonlopun aikana käydään läpi koko vartalo päästä varpaisiin, mielensyövereitä unohtamatta! Tutuiksi tulevat niin burleskille ominaiset liikkeet kuin ilmeet ja eleet, jotka vahvistavat hyvää mieltä ja piristävää hurlumhei! -asennetta. Keskitymme pääasiassa keholliseen kerrontaan ja liikeharjoituksiin mutta ajan salliessa ja osallistujien niin toivoessa, voimme kurkistaa myös kiusoittelun maailmaan rekvisiitan avustuksella.

Intensiivikurssin hinta on 65 € (sis. alv 24%) ja se järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään viisi. Ikä, koko, sukupuoli, aiempi kokemus tai sen puute ei ole esteenä – burleskiviikonloppu nostaa jokaiselle hymyn huulille ja kauniisti kimaltavat hikikarpalot otsalle!

Ilmoittaudu siis mukaan 27.10.2017 mennessä osoitteeseen kikihawaiji@gmail.com.

KRISTALLINKIRKASTA! -burleskimentorointi
Yksityistunnit erikseen sovitusti ja
yhteistapaaminen 16.12. 2017 klo 12-15

Kuviot hahmottumassa ja palaset loksahtamassa paikoilleen? Mutta jotain puuttuu – viimeinen silaus tai rohkaiseva työntö kohti esiintymislavoja?

Kristallinkirkasta! sopii Sinulle, jolla ideat kuplivat päässä tai ovat jo kehittyneet burleskiesityksien alkioiksi. Tule kirkastamaan ajatuksesi ja saamaan kultaakin kalliimpaa vertaistukea! Mentorointijakso sisältää kolme henkilökohtaista tuntia (verkossa tai Ananasparatiisi-työhuoneella, sovitaan erikseen) sekä yhteistapaamisen 16.12. klo 12-15, jossa jo aikaansaatu tuodaan muiden osallistujien nähtäväksi kannustavassa ilmapiirissä!

Mentoroinnin hinta on 150 € (sis. alv 24%) ja se toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 5. Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan 17.9.2017 mennessä osoitteeseen kikihawaiji@gmail.com

palkki

KIKI HAWAIJI & ANANASPARATIISI

Sekä TA-DAA! -intensiivikurssi että Kristallinkirkasta! -mentorointi järjestetään Ananasparatiisi-työhuoneella Liedon asemalla, noin 20 – 35 minuutin päässä Turun keskustasta, riippuen saavutko omalla kulkuneuvolla vai Föli-bussilla. Tarkat saapumisohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä. Allergikoille huomioksi, Ananasparatiisi on koiraystävällinen paikka.

Ananasparatiisi opetustoiminnasta vastaa Suvi Solkio aka Kiki Hawaiji, yksi kotimaisen burleskin ensimmäisen sukupolven avainhahmoista. Reilun kymmenen vuoden kokemus ryhmien ohjaamisesta, tapahtumatuotannosta ja esiintymisestä sekä nykytaiteen että burleskin kentällä tarjoaa oivan pohjan johdattaa ihmisiä burleskin ihmeellisen ihanaan maailmaan.burleskinstituutti_logo_bw

Kiki Hawaijin tarjoma koulutus on osa Suomen Burleskinstituutin toimintaa Turun seudulla. Suomen Burleskinstituutti on valtakunnallinen burleskiopetuksen kattojärjestö, jonka toiminta perustuu rakkaudelle ja kunnioitukselle burleskitaidetta kohtaan. Instituutin tavoitteena on kehittää burleskitaiteen ammatti- ja harrastajakentän toimintamahdollisuuksia ja varmistaa burleskitaiteen elinvoimaisuus myös tulevaisuudessa.

PSST! Otsakkeen kuva Julia Neganova osana Ever Design Turun Trash Lingerie -mallistoa

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna