scotty

YLI 20 VUOTTA PELKKÄNÄ KORVANA! OVER 20 YEARS IN EARS!

YLI 20 VUOTTA PELKKÄNÄ KORVANA!
Ilta Scotty the Blue Bunnyn kanssa

Milloin? Perjantaina 20.10. klo 18-21
Missä? Turku Tattoo Parlour, Tuureporinkatu 19, Turku
Mitä maksaa? 45 € (sisältää juomat ja naposteltavaa), maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä > ilmoittautumiset kikihawaiji@gmail.com 19.10.2017 mennessä.
Tilaisuus on englanninkielinen.

Vuodesta 1996 olen pukeutunut jänikseksi. Miten ihmeessä se tapahtui? Eipä sillä niin väliä, koska useimmiten matka on ollut mitä mahtavin eikä sille näy loppua vieläkään.

On monia tapoja tulla esiintyjäksi, ja monia tapoja jatkaa esiintymistä koko eliniän. Olin mukana jo silloin, kun burleski uudestisyntyi yli 20 vuotta sitten. En olisi ikinä uskonut, että se kuljettaisi uraani viisikymmenvuotiaaksi ja ympäri maapallon – mutta tässä sitä ollaan!

An evening with Scotty the Blue Bunny -illan aikana jaan teidän kanssa tarinoita ja näkemyksiä seremoniamestarin ainutlaatuisesta näkökulmasta. On ollut etuoikeus seisoa lavalla ja esitellä kaikki uskomattomat esiintyjät. Mutta. Niin paljon kuin olen nauttinut katsella burleskitaiteen kehittymistä ja kukoistusta, vielä ihan vähän herkullisempaa on viettää hetki kanssanne, katsellen taaksepäin.

Scotty the Blue Bunny on esittänyt spandexspektaakkeliaan vuodesta 1996 lähtien Sydneystä Helsinkiin ja kaikkialla siltä väliltä. Scotty on laulanut, soittanut viulua, kieppunut, taikonut ja rikkonut todella, todella suuria ilmapallolla takamuksellaan. Tosiasiassa, hän on päässyt paljon kauemmaksi, paljon pidempään kuin kenenkään pupuasuisen tulisi päästä. Huomionarvoisia tuotantoja ovat mm. The Bindlestiff Family Circus (US), La Clique (NY, Sydney, Brighton, Edinburgh), Teatro Zinzanni’s Late Nite Cabaret (Seattle, WA), David Periera’s Trip at the Wintergarten (Berlin, DE) ja juuri 15 täyteen tulleet vuotta New York Burlesque Festivalin juontajana.

Ilta on osa An evening with a legend -sarjaa, jossa intiimi illanvietto tarjoaa puitteet keskustelulle ja kurkistukselle kansainvälisten, pitkän linjan burleskitaiteilijoiden elämään ja uraan. Aiempia iltoja on järjestetty mm. Kitten de Villen kanssa. Konseptista vastaa Helsinki Burlesque.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

OVER 20 YEARS IN EARS! An evening with Scotty the Blue Bunny.
Artist’s talk followed by Q&A.

♥ When? Friday Oct 20th 6pm – 9pm
♥ Where? Turku Tattoo Parlour, Tuureporinkatu 19, Turku
♥ How much? 45 € (including refreshments) to be paid when signing up at kikihawaiji@gmail.com

Since 1996 I’ve been dressing like a rabbit! How the hell did that happen? Doesn’t really matter – because it’s mostly been wonderful and doesn’t seem to be stopping any time soon! There are many ways we become performers, and there are many ways we continue performing over a lifetime. I’ve witnessed the birth of the neo-burlesque scene over 20 years ago and never expected it to be something that carried my career into my 50’s – and across the globe – but here I am!

In this intimate artist’s talk I’ll share my stories and insights – all from the unique perspective of being a host. It’s been a privilege to stand just off stage and introduce all the fabulous performers. As much as I have enjoyed watching the scene move forward – it’s especially delicious to take some time with you and look back. Just a bit.


Since 1996 Scotty the Blue Bunny has performed his special brand of spandex-clad spectacle from Sydney, Australia to Helsinki, Finland. In Cirkuses and Spiegeltents, Scotty has sung, ddled, twirled, performed magic and busted really big balloons with his butt. Basically, he’s gotten a lot farther for a lot longer in a bunny suit than a person probably should. Productions of note include: The Bindlestiff Family Circus (US), La Clique (NY, Sydney, Brighton, Edinburgh), Teatro Zinzanni’s Late Nite Cabaret (Seattle, WA), David Periera’s Trip at the Wintergarten (Berlin, DE), and 15 years hosting the New York Burlesque Festival.


The event is a part of An evening with a legend -series, where during an intimate get-together you can to hear and discuss more about the life and career of the international burlesque legends. The concept was created by Helsinki Burlesque and started with Kitten de Ville in 2016.

19120796_290825238045685_2544396801482424320_n

Ananasparatiisin burleskiopetus, loppuvuosi 2017

Hei!

Vuoden 2017 aikana ehtii vielä sukeltamaan monin tavoin burleskin maailmaan. Tarjolla on kaksi vaihtoehtoa: Kristallinkirkasta! -burleskimentorointi jo pidemmälle ehtineille sekä Ta-daa! -intensiivikurssi teille, jotka haluatte ottaa tiiviissä paketissa burleskin ensiaskeleet! Tutustu tarjontaan ja ollaan yhteydessä!

XOX Kiki

PSST! Korvan taakse voi laittaa myös 20.10. Turussa pidettävän vierailuworkshopin – ohjaajana huikea, ravisuttava ja joskus raivostuttavakin, mutta legendaksi jo eläessään noussut Scotty the Blue Bunny (USA).

TA-DAA! -intensiivikurssi
VOL 1: 4.-5.11.2017 klo 12-15 (täynnä)
VOL 2: 11.-12.11.2017 klo 12-15 (täynnä)

Marraskuun harmautta kirkastavan burleskiviikonlopun aikana käydään läpi koko vartalo päästä varpaisiin, mielensyövereitä unohtamatta! Tutuiksi tulevat niin burleskille ominaiset liikkeet kuin ilmeet ja eleet, jotka vahvistavat hyvää mieltä ja piristävää hurlumhei! -asennetta. Keskitymme pääasiassa keholliseen kerrontaan ja liikeharjoituksiin mutta ajan salliessa ja osallistujien niin toivoessa, voimme kurkistaa myös kiusoittelun maailmaan rekvisiitan avustuksella.

Intensiivikurssin hinta on 65 € (sis. alv 24%) ja se järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään viisi. Ikä, koko, sukupuoli, aiempi kokemus tai sen puute ei ole esteenä – burleskiviikonloppu nostaa jokaiselle hymyn huulille ja kauniisti kimaltavat hikikarpalot otsalle!

Ilmoittaudu siis mukaan 27.10.2017 mennessä osoitteeseen kikihawaiji@gmail.com.

KRISTALLINKIRKASTA! -burleskimentorointi
Yksityistunnit erikseen sovitusti ja
yhteistapaaminen 16.12. 2017 klo 12-15

Kuviot hahmottumassa ja palaset loksahtamassa paikoilleen? Mutta jotain puuttuu – viimeinen silaus tai rohkaiseva työntö kohti esiintymislavoja?

Kristallinkirkasta! sopii Sinulle, jolla ideat kuplivat päässä tai ovat jo kehittyneet burleskiesityksien alkioiksi. Tule kirkastamaan ajatuksesi ja saamaan kultaakin kalliimpaa vertaistukea! Mentorointijakso sisältää kolme henkilökohtaista tuntia (verkossa tai Ananasparatiisi-työhuoneella, sovitaan erikseen) sekä yhteistapaamisen 16.12. klo 12-15, jossa jo aikaansaatu tuodaan muiden osallistujien nähtäväksi kannustavassa ilmapiirissä!

Mentoroinnin hinta on 150 € (sis. alv 24%) ja se toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 5. Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan 17.9.2017 mennessä osoitteeseen kikihawaiji@gmail.com

palkki

KIKI HAWAIJI & ANANASPARATIISI

Sekä TA-DAA! -intensiivikurssi että Kristallinkirkasta! -mentorointi järjestetään Ananasparatiisi-työhuoneella Liedon asemalla, noin 20 – 35 minuutin päässä Turun keskustasta, riippuen saavutko omalla kulkuneuvolla vai Föli-bussilla. Tarkat saapumisohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä. Allergikoille huomioksi, Ananasparatiisi on koiraystävällinen paikka.

Ananasparatiisi opetustoiminnasta vastaa Suvi Solkio aka Kiki Hawaiji, yksi kotimaisen burleskin ensimmäisen sukupolven avainhahmoista. Reilun kymmenen vuoden kokemus ryhmien ohjaamisesta, tapahtumatuotannosta ja esiintymisestä sekä nykytaiteen että burleskin kentällä tarjoaa oivan pohjan johdattaa ihmisiä burleskin ihmeellisen ihanaan maailmaan.burleskinstituutti_logo_bw

Kiki Hawaijin tarjoma koulutus on osa Suomen Burleskinstituutin toimintaa Turun seudulla. Suomen Burleskinstituutti on valtakunnallinen burleskiopetuksen kattojärjestö, jonka toiminta perustuu rakkaudelle ja kunnioitukselle burleskitaidetta kohtaan. Instituutin tavoitteena on kehittää burleskitaiteen ammatti- ja harrastajakentän toimintamahdollisuuksia ja varmistaa burleskitaiteen elinvoimaisuus myös tulevaisuudessa.

PSST! Otsakkeen kuva Julia Neganova osana Ever Design Turun Trash Lingerie -mallistoa

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

lighthouse1

Tositarkoituksella –burleskikerho starttaa helmikuussa 2017!

Ilmoittautuminen on päättynyt ja kaikki kerhopaikat täytetty! Kiitos kaikille kiinnostuneille!

Tositarkoituksella –burleskikerho
Joka kuun 1. sunnuntai alkaen 5.2.2017 kello 12-16
(5.2. / 5.3. / 2.4. / 7.5. / 4.6. / yhteensä 20 h)
@ Ananasparatiisi-työhuone, Lieto asema

Tositarkoituksella –burleskikerhon tavoitteena on kirkastaa osallistujien visio omasta burleskipolusta ja -minästä sekä kehittää osaamista parrasvaloihin astumiseen ja esiintymiseen vaadittavien taitojen osalta. Tapaamiset painottuvat eri teemojen ympärille ja ne pitävät sisällään esimerkiksi kädentaitoja, liike- ja elekieliharjoituksia ja keskustelua. Sisältö rakentuu myös osallistujien toiveita seuraten ja sisältää lisäksi kuukausitapaamisten välillä kotitehtäviä.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla keskitytään burleskiin taiteenlajina, sen merkitykseen viihdetaiteen historiassa ja kunkin omaan paikkaan burleskin kentällä. Muilla tapaamiskerroilla aiheina ovat mm. asenne ja energia, koreografia, rekvisiitta ja asut, joita työstetään yhdessä. Kurssin päätteeksi osallistujilla on ymmärrys esityksen rakentamisesta ja perustaidot burleskin ele- ja liikekielestä sekä asujen ja rekvisiitan valmistamisesta. Kurssi sopii vasta-alkajista vähän kokeneempiin, joita yhdistää syvä kiinnostus burleskitaiteeseen.

Kevään kurssin hinta on 200 € plus alv 24%. Kurssimaksun voi suorittaa osissa. Ensimmäinen tapaaminen on myös tutustumiskerta, jonne voit osallistua kertamaksulla ja jonka jälkeen voit päättää, haluatko jatkaa koko kevään mukana. Kertamaksu 40 € hyvitetään loppusummasta, mikäli jatkat glitterintäyteiseen loppuun asti.

Opettajana toimii Suvi Solkio aka Kiki Hawaiji, yksi kotimaisen burleskin ensimmäisen sukupolven avainhahmoista. Reilun kymmenen vuoden kokemus ryhmien ohjaamisesta, tapahtumatuotannosta ja esiintymisestä  sekä yhteisötaiteen että burleskin kentällä luo ainutlaatuisen pohjan ohjata uusia tulokkaita burleskin maailmaan.

Opetustilana toimii Ananasparatiisi-työhuone Liedon asemalla, noin 20 – 35 minuutin päässä Turun keskustasta, riippuen saavutko omalla kulkuneuvolla vai Föli-bussilla. Tarkat saapumisohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan perjantaihin 27.1.2017 mennessä osoitteeseen kikihawaiji@gmail.com. Kurssi toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 5 henkilöä.

Rakkain terveisin Kiki Hawaiji

burleskinstituutti_logo_bwKiki Hawaijin tarjoma koulutus on osa Suomen Burleskinstituutin toimintaa Turun seudulla. Suomen Burleskinstituutti on valtakunnallinen burleskiopetuksen kattojärjestö, jonka toiminta perustuu rakkaudelle ja kunnioitukselle burleskitaidetta kohtaan. Instituutin tavoitteena on kehittää burleskitaiteen ammatti- ja harrastajakentän toimintamahdollisuuksia ja varmistaa burleskitaiteen elinvoimaisuus myös tulevaisuudessa. Burleskinstituutti on vastaus Sinulle, joka haluat oppia burleskitaiteen tekijöiltä itseltään. Lue lisää sivuilta: www.burleskinstituutti.com

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

www-kikihawaiji_suvikukkaka%cc%88rkka%cc%88inen-suvi2k

IT’S TIKI-KIKI TIME! -workshopviikonloppu 10.-11.12.2016

IT’S TIKI-KIKI TIME!
lauantaina 10.12. klo 12-16 + sunnuntaina 11.12 klo 12-16
@ Ananasparatiisi-työhuone, Lieto as

Viikonlopun aikana nautitaan värikkäiden kukkien, trooppisten lintujen, etelän hedelmien ja eksoottisten drinkkien huumaavasta yhdistelmästä! Lauantain ohjelma pitää sisällään uniikkien päähineiden ja asusteiden valmistamista käsityönä ja sunnuntaina nähdään ja koetaan, miten huumaavat cocktailit kuten Bahama Mama, Pina Colada tai Mai Tai taipuvat tanssiaskeliksi ja burleskikoreografiaksi.

Ohjaajana toimii Turku Burlesquen emo Kiki Hawaiji, tapahtumapaikkana Ananasparatiisi-työhuone Liedon asemalla. Tarkat saapumisohjeet sekä julkisella että omalla kulkuneuvolla saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Hinta 65 € sisältää ALV 24%, materiaalit, ohjauksen sekä virvokkeita. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa kikihawaiji@gmail.com!

PS. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen jälkeen lähetetään lasku

4006e6f34514ea5eab85f21de873f877 8169x47feb4f2-440x287 72337392f40e77a2c01791323877a71f img-thing tumblr_lmsocmjvzu1qfvuj8o1_500-440x698 tumblr_lvp6i6z9pg1qd7ygho1_1280

Tallenna