Ananasparatiisissa asuu ja työskentelee taiteen monityöläinen Suvi Solkio aka Kiki Hawaiji perheensä kanssa.


Suvi Solkio (Aarnio)

Olen monialainen taiteilija, joka innostuu älykkäistä skandaaleista, taitavista huijauksista, tyttömäisestä huumorista ja kokemusasiantuntijuudesta. Kun taas elitismi, patriarkaatti, huonot tavat ja vanhentuneet normit saavat vereni kiehumaan. Oman taiteellisen työskentelyn sydämessä ovat epäsovinnaiset metodit kuten kurittomat kirjontapistot, kehopoliittinen burleski ja yhteisötaide.

Valmistuttuani vuonna 2001 Tampereen ammattikorkeakoulun Taiteen ja viestinnän osalta, olen työskennellyt eri sektoreilla taiteilijana, tuottajana ja kuraattorina. Asiakkaisiin ja työnantajiini lukeutuvat mm. Taiteen edistämiskeskus (yhteisötaiteen läänintaiteilija 2015-18), Läntinen tanssin aluekeskus (2012-13), Turun kaupunki / Turku 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunki (Taiteilija naapurina, 2009-12), Wäinö Aaltosen taidemuseo (Itä-Turun kaupunki- ja yhteisötaidehanke 2005-08) sekä Raumars taiteilijavierasohjelma (2002-05).

Lue lisää työstäni sivuilta www.suvisolkio.fi


Kiki Hawaiji

Kiki Hawaiji on vuonna 2006 luomani hahmo, joka on kasvanut ja kehittynyt yhtäaikaa suomalaisen burleskitaiteen kanssa. Esiintymisen lisäksi, Kiki toimii Turku Burlesquen tuottajana ja taiteellisena johtajana, Suomen Burleskinstituutin toisena rehtorina ja burleskilehti Paljettipommin päätoimittajana .

Vuosien varrella Kiki on nähty muun muassa seuraavissa tapahtumissa ja tiloissa:  Vinokino / Turku, Rakkautta ja Anarkiaa / Helsinki, Art Fair Suomi / Helsinki, Sleaze / Lontoo, Lainsuojattomat / Pori, Feministid tulevad kell kolm / Tallinna, Södra Teatern / Tukholma, Kiasma / Helsinki, Rokumentti / Joensuu, Sexhibition / Helsinki, Olohuone 306,4 km2 / Turku ja Joensuun taidemuseo.

Produktiohistoriaan lukeutuvat muun muassa Dr. Sketchy’s Anti-Art-School kabareepiirustusillat (Helsinki & Turku, 2007-2010), Helsinki Burlesque Festival (2008-10), Burn Inn burlesque motel (Turun kaupunginteatteri, 2010), Kokonut Kult (Helsinki, 2011), Turku Burlesque Weekend (2012-15) ja Kabaree Kookos (TEHDAS Teatteri, Turku 2017-).


M & M

Ei sovi unohtaa poikiani M&M, joista toinen, vähemmän julkisuutta kaihtava on jackrusselinterrieripappa Maro – Ananasparatiisin ilo ja valo!